Het beste uit je leven halen

Iedereen kent bijna wel eens een periode van negativiteit en vervelende gedachtes. Dit kan komen door verschillende aspecten in je leven. Je ouders gaan scheiden, je relatie gaat net uit, je bent ontslagen op je werk of er overlijdt een dierbare uit je leven. Allemaal hele vervelende gebeurtenissen natuurlijk en zeker reden om even de put in te raken. Het is dan wel van belang dat je niet in een negatieve spiraal blijft hangen. Het is namelijk nog vervelender om er jarenlang mee te blijven zitten en er niet uit te kunnen komen. Hier wat tips om weer de goede kant op te gaan.

Verwerkingsproces

Als je net een lastige periode achter de rug hebt gehad dan kan het moeilijk zijn om weer positief te worden. Misschien moest je een week geleden nog een begrafenis regelen en verwachten mensen nu alweer dat je aan het werk kan. Dit gaat niet altijd. Het belangrijkste is dat jij je tijd ervoor moet nemen om je verdriet te verwerken. Hopelijk heb je het deels goed en mooi kunnen afsluiten tijdens de begrafenis. Op die manier heb je waarschijnlijk het verdriet al een beetje kunnen verwerken en kan je er goed en mooi op terug kijken. Zodra de begrafenis is geweest kan je verder gaan met het verwerken. Het is heel goed om er met vrienden of familie over te blijven praten. Als je namelijk al je gedachten en gevoel blijft opkroppen word je er zelf ook niet vrolijker van.

Tips voor positiviteit

Het is misschien soms lastig om te geloven maar na al deze nare periodes gaat het leven toch echt weer gewoon door. School, werk en het sociale leven gaan gewoon door terwijl jij in je rouw/ herstelperiode zit. Zodra je voor jezelf denkt er klaar voor te zijn kan je af en toe weer wat dingen gaan oppakken. Begin voorzichtig weer met een dagje te werken of ga eens gezellig met vriendinnen wat doen. Ook is het goed om er zelf eens op uit te gaan. Als je je even niet zo goed voelt en merkt dat die negatieve gedachtes er weer zijn kan je even lekker een stukje gaan wandelen in het bos. Ook kan het helpen om te gaan sporten. Als je sport wordt er een stofje in je hersenen aangemaakt waar je automatisch een stuk positiever van zult worden. En het is natuurlijk ook nog eens goed voor je lichaam en gezondheid!