Alle ruimte of een knusse cabine: hoe douche jij graag?

We zijn toe aan een nieuwe badkamer. De huidige badkamer zit er al in sinds de bouw van het huis dus die is nu zo’n dertig jaar oud. De hele badkamer is van het plafond tot de vloer betegeld met kleine beige-witte keramische tegeltjes. Dat oogt erg passé. De tegels worden vervangen door strakke witte tegels. Op een hoogte van 1.70m plaatsen we een rij zwarte metrotegels. Het wordt een mooi strak geheel. Het bad gaat eruit: we maken er nooit gebruik van. Dat zal meteen meer ruimte maken. Nu zijn we ons aan het oriënteren op de douche: wat is er op de markt en wat zijn de voor- en nadelen?

Inloopdouche

Een inloopdouche geeft een gevoel van vrijheid. Je staat niet in een benauwd hokje te douchen. De afmetingen zijn variabel. Zo heb je de vrijheid om te kiezen hoe groot je de douche wilt hebben. Er zijn verschillende types veiligheidsglas op de markt. De verschillen zitten hem in de bevestigingswijze, dikte en kleur van het glas. De keuze moet passen bij de rest van de badkamer. Dat geldt ook voor de kleur en de afwerking van het beslag. Vanzelfsprekend is de inloopdouche waterdicht. Een douchedrain zorgt ervoor dat de vloer in de badkamer niet vol met water komt te staan. De prijs wordt grotendeels bepaald door de gekozen afmeting van de douchewand. De specialisten van de Douche Concurrent denken graag met je mee en kunnen je helpen met al je vragen. Een inloopdouche kun je zelf plaatsen. De Douche Concurrent levert alle materialen voor montage aan, evenals een handige beschrijving.

Douchecabine

Alternatief voor de inloopdouche kan zijn een douchecabine: een afgesloten ruimte, bestaande uit één of meerdere wanden en een deur. Eventueel kun je er ook een achterwand bij bestellen. Het water blijft tijdens het douchen in de doucheruimte. Het aanbod in douchecabines is zeer groot. Een gesloten douchecabine oogt strak en het onderhoud is eenvoudig. De cabine kan ook op de tegelvloer worden geplaatst. Afhankelijk van je keuze kan het zijn dat je nog wel apart een douche-set en een douchebak moeten aanschaffen. Je kunt ook kiezen voor de complete douchecabine waar alles al in zit. Daarbij kun je allerlei extra’s bestellen zoals een radio, verlichting of jets. Steeds vaker wordt de regendouche gekozen. Bij een complete cabine is het niet nodig om deze aan de muur te bevestigen. Dat biedt flexibiliteit: je kunt de cabine plaatsen waar je wilt. Je hebt ter plaatse wel een waterleiding en afvoer nodig. Let er wel op dat een douchecabine vaste afmetingen heeft. Ben je lang, dan is het mogelijk dat de cabine te laag is. Inmiddels hebben wij gekozen voor een inloopdouche. We zijn hierbij uitstekend geholpen door de mensen van de Douche Concurrent.