De beste uitgaanstips

Uit gaan is meer dan ooit enorm populair, zowel onder jongeren als ook steeds meer oudere mensen. Of dat nou bij een bar, kroeg of cafe is, een festival of een feest in een club – of je nu komt voor een biertje met vrienden of om je dansmoves te laten zien, het kan ontzettend gezellig zijn. Toch kan het ook al snel laat worden, wat voor de nodige problemen kan zorgen. We geven hier wat tips om het veilig en gezellig te houden!

Ga nooit alleen

Het beste is om uit te gaan met een grote vrienden groep tegelijkertijd. Zelfs als een aantal mensen dan zelf op avontuur gaan, wordt er niemand alleen gelaten. Ook voor bijvoorbeeld de weg terug is het handig om samen te reizen. Zo kun je nog even nabespreken, dus het is ook nog eens extra gezellig!

Eet voldoende

Uitgaan is eigenlijk bijna topsport te noemen. Je vraagt niet alleen enorm veel van je lichaam door bijvoorbeeld alcohol te drinkn, je staat vaak ook lang in de rij en danst de hele avond tot in de late uurtjes. Zorg dus dat je goed voor je lichaam zorgt! Eet voldoende gedurende de dag en drink ook voldoende. Vooral bij buiten evenementen zoals festivals in de zomer is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. In de volle zon, alcohol die je uitdroogt, een heel veel aan het bewegen en zweten – je merkt het niet als je lekker staat te dansen, dus zorg gewoon dat je altijd een flesje water bij je hebt!

Pas op met alcohol en drugs

Als het om uitgaan en alcohol en drugs gaat horen we vaak vanaf kleins af aan al horrorverhalen. Je vertelt je moeder dat je naar het schoolfeest wil, en ze begint direct over een artikel wat ze ooit las over een jongere die in een coma terecht kwam nadat die teveel dronk op jonge leeftijd. Natuurlijk is dat een uitzonderlijk geval, maar toch is het belangrijk om de gevaren te onthouden. Want het kan niet alleen  kwaad in dat soort situaties, als je elke avond uitgaat en dan veel drinkt is het makkelijk om ongemerkt verslaafd te raken. Als je denkt dat jij of een van je vrienden gevaar loopt voor verslaving, zoek dan onmiddellijk hulp om te stoppen met drugs en/of alcohol. 

Kortom: ga verantwoord op met alcohol en drugs, wees veilig, maar vergeet bij het uitgaan ook bovenal geen plezier te hebben.