Een ongeluk zit in een klein hoekje

De betekenis van het spreekwoord is dat er in principe altijd een ongeluk om de hoek kan staan door de kleinste foutjes. Toch wordt de focus vaak gelegd op het kleine hoekje, wat meer leidt tot de opvatting dat er een kleine kans is dat er een ongeluk gebeurt. Een veel meer vredige gedachte. In principe is de kans natuurlijk altijd klein dat er jou echt iets ergs overkomt. Maar helaas bestaan er naast geluksvogels waarbij alles áltijd goed gaat, ook mensen die altijd ongeluk lijken te hebben. Als jij vindt dat je in die categorie valt is deze blog voor jou. Want ondanks dat de kans op een ongeluk niet altijd groot is, sommige mensen lijken ze toch meer aan te trekken – en dat kan voor een hele hoop stress zorgen, iedere dag opnieuw. 

De ongeluksvogel

Iedereen kent wel zo iemand waarbij altijd álles tegen lijkt te zitten. Vaak als je dit tegen hen zegt komt ze ook met allerlei verhalen van vroeger, waaruit dan blijkt dat ze vanaf de geboorte al vervloekt waren. Altijd basketballen op je hoofd tijdens het gymmen wat keer op keer resulteerde in een kapotte bril, als baby een keer van de commode afgevallen wat tot een beenbreuk leidde, of kleinere dingen, zoals met je blote voet in een naaktslak gaan staan. Meestal weet je van jezelf wel ongeveer hoeveel ongeluk je aantrekt. Maar je weet wat ze zeggen: een ongeluk zit in een klein hoekje. Dus ook al moet je soms stiekem wel lachen om de verhalen van de ongeluksvogel in jouw vriendengroep, je kunt altijd maar het beste het zekere voor het onzekere nemen. Want hoe ouder je wordt, hoe groter ook de ongelukken kunnen worden

Zo bescherm je jezelf tegen ongelukken

Dit verhaal is natuurlijk niet bedoeld als bangmakerij. Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren, maar vandaag schrijven we deze blog juist om jou te vertellen hoe je ongelukken het beste kunt voorkomen. Én wat je kan doen mocht er toch iets gebeuren. Allereerst: sluit een goede verzekering af. Alle soorten verzekeringen die er zijn zijn vrij voordelig te vinden als je goed zoekt naar de juiste regeling voor jou. Stel er wordt ingebroken, een storm rukt een boom uit de grond en breekt je raam, er valt iets van de muur en je breekt je eigen glazen tafel – blkijft vervelend, maar met een goede verzekering blijft de schade beperkt.

In geval van letselschade

Maar natuurlijk kunnen er ook buiten op straat ongelukken gebeuren. Je botst tegen een auto of valt met het skiien en breekt je botten. Dat zorgt niet alleen voor mentale en fysieke pijn, het kost niet alleen een hele hoop energie, maar je kan vaak ook een tijdje niet werken terwijl de ziekenhuisrekeningen wél hoog opstapelen, met name als je het ongeluk hebt dat zoiets je net op vakantie gebeurt. Neem in zo'n geval contact op met een letselschade specialist. Zij kunnen je bij letselschade helpen de gemaakte kosten te verminderen!