Kantjes ervan af lopen

Tijdens mijn jeugd was ik niet echt gemotiveerd. Op school deed ik niks en thuis zat ik alleen maar te gamen. Naast school deed ik ook niks. Niks kon mij schelen of kreeg mijn interesse. Op school kwam ik ook niet opdagen. Als ik er wel was deed ik niks en praatte ik constant. Ik hield daarbij ook anderen van hun werk af. Mijn leraren werden gek van mij. Ik werd er daarom ook regelmatig uitgestuurd. Moest vaak nablijven of moest strafwerk maken. Mijn ouders werden vaak boos op mij en waren teleurgesteld in mij. Ze zeiden dat ik niet mijn best deed en dat het om mijn toekomst ging. Maar hier luisterde ik niet naar. Ik had het gezellig met vrienden waarmee ik gamede en was daarnaast gaan voetballen. Bij de voetbal kon ik mijn eigen ding doen en mijn energie kwijt. Ik werd er steeds fanatieker in en ging steeds meer voetballen. Ook tijdens schooluren besteden ik mijn tijd op het voetbalveld. Oefenen van mijn trap of kapbewegingen.

Schooltijd

Mijn school kwam hierachter en waarschuwde mij nog één keer. Als ik niet meer op school kwam zou ik geschorst worden. Maar ik was zo gefocust op voetbal dat dit mij niet uitmaakte. Een week later werd ik van school geschorst voor 2 weken. Ik had hier geen problemen mee, want nu kon ik nog meer tijd aan voetbal besteden. Zonder er schuldig over te zijn dat ik eigenlijk op school moest zitten. Mijn ouders waren hier een stuk minder blij mee. Zij wilden dat ik na deze 2 weken geschorst te zijn geweest weer netjes naar school zou gaan en mijn excuses zou aanbieden aan de school. Ze zeiden dat als ik niet naar school ging ik niet meer mocht voetballen. Toen ben ik daarna af en toe naar school gegaan. Alleen hield ik erg lage cijfers. Ik stond niet op overgaan. Het jaar ervoor was ik ook al blijven zitten. Dus ik zou van school moeten. Dat is uiteindelijk ook gebeurd.

Toekomst

Ik ben daarna alleen nog maar meer gaan voetballen. Ik ging niet meer naar school, ik had geen nieuwe school gevonden. Ik was 18 geworden en had geen leerplicht meer. Dus ik hield me alleen maar bezig met voetbal. Toen ik 23 was woonde ik nog bij mijn ouders en die wilden dat ik kostgeld ging betalen of op mezelf moest gaan wonen. Ik had vroeger nooit nagedacht over de toekomst. Over hoe ik mijn geld zou moeten gaan verdienen als ik geen diploma zou hebben. Nu opeens kwamen mijn ouders met dit en moest ik wel een manier bedenken om geld te gaan verdienen. Ik moest gaan werken zonder diploma. Uiteindelijk heb ik via Binck.nl een goede baan gevonden zonder diploma. Via Binck heb ik zelfs nog een diploma behaald. Ik werk nu in de bouw en heb daar ook de diploma’s voor. Ik ben ze erg dankbaar en blij dat ik Binck heb gevonden.