Druilerige dag

Het is zondag half 11. Terwijl ik de laatste mails weg werk zitten de kinderen ‘Frozen’ te kijken. Het is een druilerige dag. Vanmiddag gaan we even langs mijn moeder met de kinderen. Mijn oma en mijn broertje komen ook. We drinken een kopje thee, de kinderen spelen wat en wij kunnen dan gezellig even bijkletsen.

Rustig beginnen

We beginnen de dag rustig. Meestal op zondag maar vooral vandaag. Het is een regenachtige dag. Ik moet nog een paar dingen afmaken voor mijn werk. Voor het aankomende evenement wat gepland staat moet ik nog een geluidsinstallatie huren en ik moet nog posters ontwerpen. Een klein uurtje werk. Ondertussen zet ik de film ‘Frozen’ aan voor de kinderen en kijk ik met een schuin oog mee. De meeste inspiratie haal ik uit mijn kinderen en de dingen die zij doen. Zo ook de ontwerpen voor de posters. Een ijskoningin met magische krachten, daar kan ik wel wat mee.

Na een uurtje werken ben ik klaar en kleden we ons rustig aan. Zodra we klaar zijn eten we een broodje en maken we ons klaar om naar mijn moeder te gaan. De kinderen vinden het altijd ontzetten leuk om naar oma te gaan. Vandaag kijken ze ook erg uit om hun oom weer te zien. Hij is 24 jaar en is dol op de kinderen. Dit belooft een gezellige dag te worden.

Bij oma thuis

Mijn moeder woont vlakbij ons. Rond 3 uur arriveren we. Inmiddels is mijn oma ook gearriveerd. Zij woont een half uur hier vandaan en komt altijd met de taxi. Oma is al op leeftijd en kan zelf niet meer rijden. Mijn broertje woont in Amsterdam en komt altijd met de trein. De kinderen stormen naar binnen als ze hun oom weer zien en vragen gelijk of hij ‘krijgertje’ wil spelen. Hij rent achter de kinderen aan om ze te pakken en te kietelen. Ondertussen zitten mijn moeder, mijn oma en wij gezellig op de bank te kletsen over het aankomende verjaardagsfeest van oma. Oma is binnenkort jarig en wil graag een groot feest geven voor familie en vrienden. Mijn moeder maakt de uitnodigingen en ik verzorg de locatie en catering. Rond 5 uur maken we altijd samen een lekkere maaltijd klaar. Dit keer maken we pasta met heel veel groente. De kinderen rennen en vliegen in het rond en om 6 uur schuiven we gezellig aan tafel. Het is altijd leuk bij oma thuis.